gitaar
  • Gitaarles
  • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
  • Pianoles
  • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
  • Drumles
  • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
  • Zangles
  • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
  • Basgitaarles
  • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekles in groep 5

Groep 5 is voor de meeste kinderen een geweldige groep. De nieuwsgierige kinderen die van alles het fijne willen weten komen in aanraking met vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Voor veel kinderen zijn deze vakken een uitkomst en zijn het populairste vakken van dat moment.

Basisschool Groep 5

In groep 5 zitten de kinderen officieel in de bovenbouw. Ook dit jaar veranderd er weer een hoop voor de kinderen. De leerlingen hebben nog maar één middag in de week vrij en de zaakvakken doen hun intrede. Hierin zie je vaak de opvoeding van de ouders of verzorgers terug. Kinderen die vroeger de leuke en leerzame uitjes naar museums hebben gemaakt zijn over het algemeen meer geïnteresseerd in het vak geschiedenis. Worden de kinderen opgevoed door vogelliefhebbers of wildspotters zullen ze het vak natuur leuker vinden.

Vaak wordt er in groep 5 ook kennisgemaakt met het vak verkeer. Dit in voorbereiding op het verkeersexamen in groep 7. Al deze nieuwe vakken zijn voor de kinderen een mooie uitdaging. Bij deze vakken leren de kinderen ook ontdekkend leren. Door de nieuwsgierigheid en leergierigheid van kinderen zijn dit vakken waarbij de kinderen in hun handen wrijven. Deze vakken kunnen op een theoretische, creatieve, actieve en samenwerkende manier gegeven worden. Voor elk kind is er wel een manier om het te enthousiasmeren voor het onderwijs.

Sociaal-emotionele ontwikkeling groep 5

In deze fase beginnen de kinderen emotioneel stabieler te worden. De mate van driftige en emotionele buien nemen af en het kind ontwikkeld zelfvertrouwen. De kinderen worden leergierig en willen zich graag ontwikkelen. Het gedrag wat de kinderen laten zien komt vaak overeen met de populaire kinderen uit de klas. Voor de meiden is dit het populaire meisje uit de klas en voor de jongens is het gedrag van de populaire jongen een voorbeeld. De kinderen ontwikkelen een eigen mening en zullen het dus niet altijd meer eens zijn met de gezagvoerder, leerkracht en ouder(s).

In groep 5 komen de buitenschoolse activiteiten ook meer naar voren. De kinderen ontwikkelen hobby’s zoals sporten of muziek maken. De kinderen vinden het geweldig om er over te praten en je merkt dat kinderen met dezelfde hobby vaak naar elkaar toe trekken. Ook hier geldt vaak het recht van de sterkste. Lees verder over groep 6.