gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Gitaarlessen vergelijken

Wil jij gitaar leren spelen? Ontdek het volledige cursusaanbod op Muzieklesvergelijken.nl. Of je nu kiest voor een laagdrempelige online cursus, of een professionele muziekschool in de regio, je vindt er hier alle belangrijke informatie over.

Heb je al tijden een gitaar in huis staan maar doe je er niets mee? Hoort ie meer bij het meubilair dan dat er muziek uit komt? Droom je stiekem van het spelen in een band, of de ster zijn rond het kampvuur? Of wil je beginnen met gitaarspelen? Start dan nu met gitaarles en leer snel en met plezier hoe je jouw favoriete liedjes speelt! In muzieklessen staat plezier voorop. Wat wil jij leren spelen? Welke liedjes vind jij leuk?

Je begint vaak met het leren van de eerste acht akkoorden. Het zal je verbazen hoeveel popliedjes je daar al mee kan spelen! Ook houding en techniek komt aan bod, net zoals aanslag, stemmen, ritmegevoel, de notatie, en nog veel meer. Alles op jouw eigen tempo, op het moment dat jij er aan toe bent. Heb je het begin een beetje onder de knie, dan kan je verder met barré akkoorden, solo’s, trucjes en technieken, verschillende toonladders, leuke rifjes en het samen spelen met andere muzikanten.

Dit alles leer je aan de hand van liedjes die je voornamelijk zelf uit mag kiezen, zodat het vanaf les één hartstikke leuk is om te oefenen! Ook werk je aan je muzikaal gehoor en oefen je hoe je zelf liedjes kan uitzoeken.

Elektrisch of akoestisch?
Je kunt zelf kiezen of je met een elektrische of akoestische gitaar komt lessen. Als je graag elektrische gitaar wil leren spelen, behandelt de muziekschool (als je dat wilt) in de lessen ook hoe je je versterker kan afstellen en hoe effectpedaaltjes werken. Ga je het podium op of zelfs de studio in, dan kan de school je alles leren wat daar weer bij komt kijken.

Basgitaar
Voor basgitaar geldt hetzelfde als voor gitaar, alleen is het natuurlijk een andere manier van spelen. In plaats van akkoorden leer je baslijnen spelen en later ook zelf verzinnen. Heel belangrijk is het ontwikkelen van je muzikaal gehoor, het aanvoelen van het ritme en de rol van de basgitaar in de muziek. Het samenspelen met een drummer kan je hierbij erg helpen.

Online gitaar leren spelen

Met een online gitaarles cursus kan je voordelig thuis gitaar leren spelen op jouw eigen tempo. Binnen zo’n thuiscursus ontvang je professioneel lesmateriaal met Nederlandstalige video’s en
e-books. Bovendien kan je doorlopend vragen stellen aan een gecertificeerde gitaarleraar.

Snel op jouw eigen tempo gitaar leren spelen
Het grote voordeel van online gitaarlessen is dat je het gemakkelijk op jouw eigen tempo kunt volgen. Je kunt de cursus op elk moment van de dag volgen, wanneer het jou het beste uitkomt
of wanneer jij er zin in hebt. Zo kun je ook besluiten om meerdere lessen achter elkaar te doorlopen, of om na een tijd de cursus pas weer op te pakken. Op deze manier heb je volledig de controle over het tempo waarin je gitaar leert spelen.

Bespaar de kosten van een persoonlijke gitaarleraar
In tegenstelling tot een persoonlijke gitaarleraar betaal je bij online gitaarlessen geen hoge uurtarieven. Ook is het niet nodig om een afspraak in te plannen en naar een bepaalde locatie af te reizen. Een besparing in kosten én tijd dus.

Wat leer je met zo’n online gitaarcursus?`
Kies je voor een digitale cursus? Dan komen natuurlijk alle belangrijke onderwerpen van gitaarspelen aan bod. Zo’n uitgebreide, Nederlandstalige gitaarcursus is prima geschikt voor leeftijden vanaf 10 jaar.

 • De basis van het gitaar spelen
 • Gitaar stemmen
 • Speel houding
 • Snaren aanslaan
 • Uitleg over akkoorden
 • Akkoorden leren spelen
 • Slag technieken en maten
 • Tokkelen op de gitaar
 • De basis van muzieknotatie
 • Improviseren
 • Begeleiden
 • Melodie spelen

Speel bekende nummers binnen 10 weken
Het leukste van gitaarspelen is natuurlijk het spelen voor een groep vrienden of familieleden. Met de online gitaarles leer je herkenbare nummers spelen waarmee je andere mensen een groot plezier doet. Verras jouw omgeving met jouw nieuwe gitaar vaardigheden.

Stel gratis vragen aan een gitaarleraar
Als je tijdens de gitaarcursus extra vragen heeft, kan je altijd terecht bij jouw gitaarleraar. Vragen kan je meestal stellen per e-mail, maar soms ook per telefoon of WhatsApp. Zo wordt het gemak van online gitaarles gecombineerd met de deskundigheid van ervaren professionals.

Meer informatie over het instrument

De akoestische gitaar (ook wel folk of western gitaar genoemd) en de klassieke gitaar (ook wel Spaanse gitaar genoemd) zijn bijzonder veelzijdige instrumenten. Je kunt er jezelf op begeleiden bij het zingen van allerlei liedjes, maar het is ook een solo-instrument waarop je allerlei soorten muziek kunt spelen: van pop tot klassiek. De snaren van de klassieke gitaar zijn van nylon gemaakt, waardoor er een warme klank ontstaat. Het is geen groot of zwaar instrument, waardoor je het gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. De snaren van de western zijn van staal gemaakt en hebben daardoor een heldere, sprankelende klank. Het bespelen van de gitaar is tamelijk moeilijk, het is dus nodig dat er regelmatig geoefend word, maar iedereen vanaf 8 jaar kan het leren spelen. Bij voorkeur wordt begonnen met de klassieke gitaar. Lees verder over harples.