gitaar
  • Gitaarles
  • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
  • Pianoles
  • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
  • Drumles
  • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
  • Zangles
  • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
  • Basgitaarles
  • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Welke lesmethode is geschikt voor elektrische gitaar?

Als je wil gitaar leren spelen zijn er verschillende methodes die je kan benaderen. Je kan een gitaarleraar zoeken, boeken en video’s kopen of online op zoek gaan naar elektrische gitaar lessen. De keuze van de juiste methode is afhankelijk van uw persoonlijkheid alsook van uw budget, omdat de ene methode nu eenmaal wat meer kost dan de andere. Een persoonlijke gitaarleraar kost uiteraard meer dan een boek of online lessen, als je echter het type persoon bent die beter leert van anderen dan is dit misschien toch de juiste manier voor jou. Buiten de kost van de leraar moet je ook rekening houden met het feit dat je regelmatig – meestal wekelijks – naar u leraar moet gaan, wat een extra druk op uw agenda kan geven.

Gitaarmethode gebruiken

Als je liever een andere methode hanteert dan kan je opteren om een van de vele ‘leer elektrische gitaar’ boeken of video’s te kopen. In dit geval moet je éénmaal betalen en heb je meteen alles wat je nodig hebt. Deze methode laat toe dat je op je eigen ritme gitaar leert spelen en oefenen. Je moet niet op voorhand al je kalender blokkeren om naar u leraar te gaan e.d. Deze methode heeft echter wel wat kans op falen omdat er zoveel opties zijn om gitaar te leren zodat u een boek kan kopen met een methode die niet gepast is op uw leerstijl.

Kiezen voor een elektrische gitaar

Tegenwoordig, dankzij het internet, heeft iedereen toegang tot een enorme hoeveelheid informatie over zowat alles wat je in je leven kan doen. Gitaar leren spelen hoort daar zeker bij. Als je even op Google zoekt vind je een hoeveelheid gratis informatie over hoe je elektrische gitaar kan leren spelen, er zijn lessen en training video’s op Youtube. Het enige wat je moet doen is even rondkijken en een paar bronnen selecteren die goed bij jou passen. Er is natuurlijk ook een heleboel informatie op het internet die betalend is. Meestal is deze informatie van een iets hogere kwaliteit dan de gratis versies. Deze sites bieden meestal wel een of twee lessen gratis aan zodat u de kwaliteit kan bekijken. De prijzen voor deze opties liggen doorgaans wel lager dan de gitaarleraar. Je kunt natuurlijk ook een officiële opleiding gaan volgen.

Online lessen en lesmethodes

Als je interesse hebt in het spelen van een elektrische gitaar, dan moet zou je kunnen overwegen om eerst op een klassieke of akoestische gitaar te leren spelen. De snaren op deze gitaren zijn iets zachter voor de vingers van een beginner en het leren van akkoorden en aanslag is iets eenvoudiger. Als je een goede basis op een akoestische gitaar hebt dan is de overgang naar elektrische gitaar zeer eenvoudig. Bekijk hier direct de online lessen.

Plaats een reactie