gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Zangles

Veel mensen vinden het leuk om te zingen. Door zangles te volgen kan de kwaliteit van je stem behoorlijk worden verbeterd. Dit kan door individuele zangles of een online zangcursus te volgen. Tijdens deze opleiding tot zanger of zangeres wordt aandacht besteed aan onder andere de volgende aspecten:
 1. ademhaling
 2. houding
 3. interpretatie
 4. stemtechniek
 5. toonvorming
 6. stembereik
 7. dynamiek
 8. performance
De songs waar je mee gaat werken komen uit de o.a. lichte muziek: pop, rock, musical, wereldmuziek, jazz etc. Je bepaald zelf met welk nummer je aan de slag wilt. Elke opleiding is natuurlijk anders. Zo kun je klassieke zangles aanvragen, of juist een focus op andere stijlen. De coaches hebben in de loop der jaren lesgegeven aan mensen die diverse stijlen zongen, van Nederlandstalig, Showband tot Hardrock.

Tips van de zangcoach

Ik pas de lesstof aan, aan de persoon die ik op dat moment lesgeef. Mijn lesmethode is echter voor iedereen hetzelfde, ik vind het erg belangrijk dat je plezier blijft hebben in het zingen. Je bent tenslotte op zangles gegaan omdat je graag zingt. Techniek is niet het allerbelangrijkste om een goede zanger te zijn, bv. interpretatie vind ik minstens net zo belangrijk. Deze zanglessen zijn bedoeld voor wie de mogelijkheden van zijn/haar (zang)stem beter wil leren kennen en uitbreiden. Vaak denken mensen dat ze niet kunnen zingen, maar met zangles kun je nieuwe gebieden in je stem ontdekken. Maar ook mensen die al langer zingen zijn van harte welkom. Hoe ervaren je ook bent, je kunt altijd problemen tegenkomen tijdens het zingen. Je hoort dat er iets niet goed gaat, maar je weet niet precies wat je hieraan moet doen. Of je hebt je verzongen: je hebt te lang doorgezongen met de verkeerde techniek. Dit kan heel snel gebeuren en het duurt dubbel zo lang om die verkeerde gewoonte weer af te leren. De les begint vaak met klassiek gerichte opwarmoefeningen voor de stem. De rest van de les wordt aandacht besteed aan de liedjes die je zelf meegenomen hebt.

Vocal-coaching

De richting Vocal-coaching voor bands is men begonnen omdat docenten zich vaak verbaasden over de slechte samenwerking tussen de verschillende zangers in een band. De Vocal-coaching voor bands bestaat uit 2 dagdelen.

 • Het eerste dagdeel is vaak een concertbezoek. De zangdocent beluistert een heel optreden van je band, maakt aantekeningen en bekijkt wat er allemaal verbeterd kan worden op zanggebied.
 • Het tweede dagdeel staat in het teken van het doornemen van de aantekeningen die de zangcoach gemaakt heb bij het optreden. Aan de hand van die aantekeningen gaan ze de diverse songs doornemen, repeteren en verbeteren. Dit kunnen ze doen in jullie eigen oefenruimte, of de vocal-expert huurt een oefenruimte waarin jullie kunnen werken. Ook neemt de zangleraar de individuele zang onder de loep. Om samen goed te klinken moet iedereen op de juiste manier zingen.

Online coaching voor zang

Natuurlijk is het ook mogelijk om via internet begeleiding te krijgen bij je zangkunsten. Ook voor bands kan dit interessant zijn. Door bijvoorbeeld filmpjes of tracks op te nemen van jullie repetitie of optreden / concert. Tijdens een online zangles feedback uur kan een docent jullie dan direct concrete tips geven. Dit gaat doorgaans verder dan alleen zang. Ook podium-tips, samenspel, dynamiek en de opbouwen van de setlist kan aan bod komen. Tip: bekijk ook de opties voor basgitaarles.

Wil je de nieuwe Madonna worden? Of zing je in een koor en wil je jezelf verbeteren? Of gewoon lekker voor jezelf zingen onder de douche? Het is allemaal mogelijk. Iedereen kan zingen. Dat is het uitgangspunt van de lessen. Bij de muziekschool kun je terecht voor klassiek, musical, pop, gospel, rock, meerstemmig zingen en koorvorming. De lessen worden geheel aangepast op de wensen van de leerling.  Goed leren zingen begint met een goede houding en ademhalingstechnieken. Op basis daarvan kun je verder bouwen. Naast goed leren zingen leer je tijdens de lessen ook belangrijke aspecten die bij het zingen komen kijken als:

 • timing
 • uitspraak
 • noten lezen
 • omgaan met de microfoon
 • podiumpresentatie