gitaar
  • Gitaarles
  • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
  • Pianoles
  • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
  • Drumles
  • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
  • Zangles
  • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
  • Basgitaarles
  • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Trompetles vergelijken

Wil jij leren trompet spelen? Of zoek je een goede muziekschool of lessenpakket voor jouw kind? Op Muzieklesvergelijken.nl tref je een ruim aanbod met regionale muziekscholen en online trompetlessen. Zoek eenvoudig een cursus of school die past bij jouw wensen en budget, en probeer eens een gratis proefles. Hieronder vind je allereerst meer informatie over het instrument de trompet.

Wat is een trompet?
De trompet behoort tot de groep koperen blaasinstrumenten. Het geluid bij de trompet ontstaat doordat de lippen die tegen het mondstuk geperst worden, met de adem in trilling worden gebracht. De trompet heeft een heldere doordringende toon. Er zijn verschillende soorten trompetten, zoals de bes-trompet, de c- en de es-trompet. Er wordt lesgegeven op de bes-trompet. Om te gaan trompetspelen is het van belang dat de voortanden gewisseld zijn.

De geschiedenis van het instrument
De eerste voorlopers van de trompet bestonden al 2000 jaar voor Chr. Ze denken dat de trompet is ontstaan De trompet zal ontstaan zijn, toen mensen erachter kwamen dat zij geluid op materialen als schelpen of holle buizen konden voortbrengen. Vanaf 1600 maakte de trompet een bloeiperiode door. In deze tijd werd er veel voor het instrument geschreven door bijvoorbeeld Vivaldi en Bach. Gedurende de eeuwen is de populariteit van de trompet wisselend geweest, maar het instrument is altijd actief geweest binnen de verschillende orkesten. Tegenwoordig zie je het instrument veel. In zowel klassieke muziek, harmonie- en fanfareorkesten als in pop en jazz. Een veelzijdig instrument waar je alle kanten mee op kunt.

Trompetles volgen bij een muziekvereniging

Als je trompetles hebt, kun je daarnaast ook lid worden van een muziekvereniging zoals harmonie of fanfare. Je kunt al vrij snel meespelen in het zogenaamde opleidingsorkest. Als leerling is het vaak leuk als je lid bent bij een vereniging, omdat je al vrij snel mee kunt gaan spelen in het opleidingsorkest. Dit is leuk en gezellig en je ziet direct het resultaat van het oefenen thuis. In een fanfare zitten ook bugels en cornetten. De bugel en cornet worden hetzelfde bespeeld als een trompet, alleen heeft de bugel een rondere, warmere klank en de cornet is anders gebouwd dan de trompet. Lees nu verder over tubales.