gitaar
  • Gitaarles
  • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
  • Pianoles
  • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
  • Drumles
  • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
  • Zangles
  • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
  • Basgitaarles
  • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekwinkels

Wil jij een nieuw instrument kopen? Een muziekinstrument aanschaffen zoek je bij een speciaalzaak of een goede online winkel. Hiervoor hebben wij een lijst samengesteld met de beste en meest populaire muziekwinkels in Nederland. Deze kun je online vervolgens gemakkelijk vergelijken. Ons overzicht met alle muziekwinkels wordt maandelijks aangevuld om een zo compleet mogelijke database aan te leggen. De laatste update is gedaan in april 2024. Gebruik de zoekfunctie hieronder om direct te zoeken naar een muziekwinkel bij jou in de buurt. Zoek op naam van de winkel, adres of plaatsnaam. Zo vind je snel een verkoper van instrumenten.

Winkel toevoegen of verwijderen
Heb jij zelf een goed Nederlands verkooppunt van muziekinstrumenten die je wilt toevoegen? Dit kan een fysieke locatie zijn of een webwinkel. Neem dan contact op met onze klantenservice. Zie jij in de lijst met muziekwinkels een dealer die niet meer actief is? Ook dan horen we graag welke winkel gestopt is met verkopen zodat we deze kunnen verwijderen.

Nieuwe instrument kopen

Een nieuw muziekinstrument kopen is een leuke gebeurtenis. Misschien koop jij wel je eerste instrument of ga je op zoeken naar een tweede instrument. Je wilt een instrument kopen dat bast bij je budget, kwaliteitswensen en gewenste uitstraling. Het voordeel van een fysieke winkel is dat je het instrument kunt vastpakken en bespelen. Zo weet je precies wat je koopt. Veel muzikanten bekijken tegenwoordig ook online filmpjes en reviews en baseren daar hun aankoopbeslissing op. Dit geldt ook voor aanbevelingen van vrienden of bekende beroepsmusici. Een muziekwinkel-medewerker kan je echt ook goed adviseren. Zeker voor beginnende leerlingen raden we aan een kijkje te nemen in 1 of meerdere winkels in de buurt.

Tweedehands muziekinstrumenten

Ga je beginnen met muziek maken? Het leren bespelen van een instrument kan een tijdrovende bezigheid zijn. Sommige kinderen zijn er na een aantal maanden al weer klaar mee. Daar zit je dan, met je nieuw gekochte instrument; zonde! Mede hierdoor geven veel ouders de voorkeur aan het kopen van een goed tweedehands muziekinstrument. Dit kan via marktplaats, via facebookgroepen of via een erkende officiele winkel. Ook muziekdocenten handelen in gebruik instrumentarium. Bij hen kun je ook terecht voor advies over de juiste instrumentkeuze.

Instrumenten huren of leasen
Tegenwoordig is het leasen of huren van muziekinstrumenten ook mogelijk. Zowel via de muziekschool als via winkels of speciale bedrijven. Het voordeel hiervan is dat je laagdrempelig kunt starten met de muzieklessen zonder al te hoge kosten te maken. Na een jaar kun je dan bijvoorbeeld beslissen om alsnog zelf een muziekinstrument te kopen. Via een muziekvereniging kan vaak ook gratis een instrument in bruikleen worden genomen. Dit kan een extra reden zijn om te kiezen voor een lidmaatschap van een HaFaBra orkest.

Muziekwinkels in Duitsland

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om naar het buitenland te gaan voor het kopen van een nieuw instrument. Soms zijn de prijzen in Duitsland lager. Het voornaamste voordeel is de voorraad en het assortiment in Duitsland. Er zijn een aantal enorme winkels die een gigantisch aanbod aan instrumenten op voorraad hebben. Zo kun je alles testen, bespelen, vasthouden en vergelijken. Vaak kan er ook goed over de prijs onderhandeld worden. Voorbeeld zijn Thomann, Musik Produktiv. In ons land kennen we keymusic, gear4music, Bax-Shop en musicstore. Er zijn ook goede muziekwinkels in België. Voornamelijk voor de grote populaire merken en de duurdere instrumenten. Voornamelijk klassieke muzikanten geven de voorkeur aan de kleinschalige lokale ateliers en instrumentenbouwers.