gitaar
  • Gitaarles
  • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
  • Pianoles
  • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
  • Drumles
  • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
  • Zangles
  • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
  • Basgitaarles
  • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Tips voor de accordeon

Er zijn nogal wat mensen die graag accordeon willen leren spelen dus op zoek zijn naar accordeonles. Samen accordeon spelen en leren is de doelstelling van menig docent en zij kunnen dan ook iedereen die belangstelling heeft voor dit instrument op weg helpen. Geen moeilijk notenschrift of akkoorden, maar gewoon lekker je gehoor en je vingers laten werken dus spelen met plezier. De leraar leert u een juiste vingerzetting te gebruiken. Zowel voor bas als melodie. Maar wilt u wel noten leren dan is dit ook mogelijk. Samen spelen bij de docent aan huis, of samen spelen in uw eigen vertrouwde omgeving behoort tot de mogelijkheden. Het betreft hier accordeon met pianoklavier. Lessen in groepsverband is ook mogelijk, indien daar een geschikte ruimte voor is.

Pianoklavier accordeon

Pianoklavier accordeon is wat voor mensen vroeger hebben geleerd. Als u muzikaal bent aangelegd en heeft de inzet en tijd om regelmatig te oefenen dan bent u bij de muziekschool aan het juiste adres. Hebt u interesse in accordeon leren spelen? Neem dan contact op met een accordeon-school. U zal binnen niet al te lange tijd zich accordeonist of accordeoniste mogen noemen. Natuurlijk is accordeon leren spelen niet leeftijdsafhankelijk. Hoe jonger je er mee begint hoe makkelijker het gaat. Maar ook ouderen kunnen nog heel veel plezier hebben van het accordeon spelen. Soms moet oude kennis weer even worden opgefrist en kan een les bij een muziekschool al heel veel inspiratie geven om dagelijks uw uurtje accordeon spelen tot een genot te maken.

Muzieklessen
Ook voor andere muzieklessen zoals leren luisteren naar muziek, horen welke instrumenten gebruikt worden of akkoordenschema’s leren begrijpen kunt u terecht bij een muziekschool. Vaak geeft praten over deze onderwerpen al veel inspiratie om met andere oren naar muziek te luisteren en deze te kunnen interpreteren in uw eigen instrument. Samen met de docent kan je eventueel ook zoeken naar de voor u juiste bladmuziek voor accordeon.

Advies voor een accordeon kopen
Voor apparatuur en instrumenten kunt u bij de docent terecht voor een gedegen advies. Zeker voor de aanschaf van uw accordeon kan hij/zij u een goed advies geven. Ze zijn geen handelaars in accordeons of apparatuur maar kunnen samen met u een goede keuze maken. De aanschaf van een accordeon is er vaak een voor het leven dus is een goed advies geen overbodige luxe.

Accordeonles voor ouderen

Accordeon leren spelen op hogere leeftijd, bent u niet meer zo piep, of heeft u vroeger accordeon gespeeld, en wilt u draad weer oppakken. Het is onvoorstelbaar hoeveel accordeons liggen te verstoffen ergens op een zolder of rommelkamertje. Ook nadat iemand overlijdt wordt vaak zo’n oude accordeon gevonden en moet vervolgens bij iemand terecht komen. Mooie herinneringen hebben kinderen vaak aan de tijd toen Pa of Ma nog af en toe een liedje speelde. Nu hebt u misschien de leeftijd bereikt waarop u meer tijd hebt voor dergelijke bezigheden en wilt u mee helpen de mooie accordeonmuziek in leven te houden. Geef dat oude instrument een nieuwe kans en stof het eens af, misschien werkt het nog wel perfect (net zoals bij een akoestische gitaar of oude trompet).

Opfriscursus
Als u zelf vroeger gespeeld hebt en nu eindelijk de tijd heeft om uw oude liefde nieuw leven in te blazen dan is het verstandig om nu niet in oude fouten te vervallen maar u even op weg te laten helpen door mij. Vaak zijn een paar lessen al meer dan voldoende om u weer op weg te helpen. Heeft u nog nooit gespeeld? Dan is er voor u de mogelijkheid om op ongedwongen wijze accordeon te leren spelen met of zonder noten. Gezellig samen op uw tempo, en op de manier zoals u dat wenst. Een kopje koffie of thee erbij, gezellig die oude liedjes laten herleven. Aan het strand stil en verlaten, mijn vissersmeisje, waar het bronsgroen eikenhout, allemaal oude melodietjes die nooit zullen verdwijnen omdat zoveel mensen nog elke dag genieten van accordeonmuziek.

Accordeonvereniging
Lid worden van een accordeonorkest of muziekvereniging? U zult versteld staan hoeveel die er zijn in Nederland. Vaak bent u van harte welkom in deze gezellige groepen, maar dan moet u wel een beetje kunnen spelen. Echt live, uw gevoel vanuit uw accordeon laten klinken. Er gaat niets boven een stukje onvervalste accordeonmuziek op een feestje bij u thuis of familie. Al bij de eerste tonen krijgt u de aandacht en zullen mensen spontaan beginnen mee te zingen. Het hoeft echt niet zwaar klassiek geschoolde muziek te zijn. Hoe simpeler hoe beter het vaak werkt. Al speelt u maar 3 liedjes, de stemming zal veranderen, en gemoedelijk worden. Nieuwe gesprekstof over hoe het vroeger was, verhalen over oude accordeonisten, u weet niet wat u meemaakt en zal versteld staan van de impact van dit mooie instrument. In grote plaatsen als o.a. Utrecht en Groningen heb je veel actieve verenigingen.

Online videomateriaal
Eenmaal bezig met accordeon zal u meer op YouTube gaan zoeken naar accordeonmuziek en geloof me daar is heel veel te vinden voor urenlang kijk en luisterplezier. Groepen op Facebook zijn er volop om meer over accordeon te weten te komen of gezellig te kletsen en uw ervaringen te delen. Laat die oude accordeon niet verder verstoffen en gun uzelf uw familie en vrienden de lol van mooie accordeonmuziek.

Plaats een reactie