gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Online Muziekles

Vind je de muziekschool te duur? Wil je kunnen oefenen waar en wanneer je wil? Dan is online muziekles misschien wel iets voor jou. Bij de online muziekschool volg je namelijk heel voordelig een gitaar-, drum- of pianocursus. Je kunt je eenvoudig online inschrijven waarna je de cursus vaak 1 week of 1 maand gratis mag proberen. Je krijgt onbeperkt toegang tot handige e-books, online video’s en je mag de docent zoveel vragen stellen als je wilt. Meestal gaat dit via e-mail of WhatsApp. 

De voordelen van online muzieklessen
Steeds meer mensen leren een instrument bij de online muziekschool. En dat is niet vreemd: deze vorm van onderwijs ontwikkelt zich razendsnel. De online uitleg en de video’s zijn tegenwoordig enorm goed. Het is daadwerkelijk een feestje om jouw instrument erbij te pakken en de instructies van jouw online docent op te volgen. 

 • Goedkoop: online muziekles is tot wel 10 keer goedkoper dan lessen bij een school
 • Je kunt de lessen volgen waar en wanneer je wil
 • Je hebt onbeperkt toegang tot het lesmateriaal en de video’s. Je kunt dus zoveel oefenen als je wilt
 • Voor elk niveau: er zijn piano- en gitaarcursussen voor beginners, maar ook zeker voor de gevorderden
 • Je kunt veel cursussen 1 week of zelfs langer gratis uitproberen. In die tijd kun je eerst ontdekken of het iets voor jou is
 • Meestal zit support bij de prijs inbegrepen. Je kun jouw docent zoveel vragen stellen als je wilt

Welke online muziekscholen zijn er?

Wil jij via internet een instrument leren? Er zijn steeds meer online muziekscholen, die ook steeds professioneler te werk gaan. Uitgebreide lesmaterialen, heel duidelijke video’s, support van de docent, muziekstukken uploaden en laten beoordelen: het maakt het leren van een instrument nog leuker. Op Muzieklesvergelijken.nl vind je de beste online aanbieders. Hieronder vind je de belangrijkste aanbieders van online muzieklessen: NHA, LOI, Muziekschool.nl, Onlinemuziekacademie.nl en Onlinemuziekschool.nl. 

Instrument Online support Vanafprijs Proefperiode Review Informatie
gitaar Gitaar €69,95
Tijdelijk €47
14 dagen Bekijken
piano Piano / Keyboard €69,95
Tijdelijk €47
14 dagen Bekijken
drums Drums €69,95
Tijdelijk €47
14 dagen Bekijken
zang Zang / vocals €69,95
Tijdelijk €47
14 dagen Bekijken
basgitaar Basgitaar €69,95
Tijdelijk €47
14 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie Gitaar, Keyboard Piano, DJ €189 15 dagen Bekijken

Welke instrumenten kan ik online leren?

Op het internet vind je talloze cursussen en trainingen om vanuit huis een instrument te leren. En eerlijk is eerlijk: het ene instrument is meer geschikt om online te leren dan het andere. Piano, drums en gitaar zijn bij uitstek de instrumenten die je kunt leren met een online cursus. Maar ook voor zang, ukelele, basgitaar, viool of trompet worden tegenwoordig uitstekende online muziekcursussen aangeboden. In de tabel hieronder vind je informatie over de meest populaire online cursussen. 

Online pianoles:
Piano of keyboard spelen is ontzettend leuk. Bij een muziekschool betaal je al gauw €25,00 per les. Dat kan online een stuk goedkoper. Kies een van de bovenstaande aanbieders en probeer eens een gratis proefles. Bij een online pianocursus leer je de basis van de piano, leer je bekende liedjes spelen en leer je nieuwe nieuwe technieken en stijlen. Het is geschikt voor beginners, maar ook zeker voor de meer ervaren speler. Je hebt verschillende opties. Bij Onlinemuziekacademie.nl betaal je €14,95 per maand terwijl je bij Muziekschool.nl eenmalig €147,00 betaalt voor de hele pianoles. 

Online gitaarles:
Altijd al gitaar willen spelen? Lijkt het jou leuk om de basis akkoorden te kunnen spelen? Zou je bij een kampvuurtje graat wat willen pingelen op een gitaar? Dankzij een online gitaarcursus kan je heel laagdrempelig beginnen met oefenen. Bij een muziekschool betaal je al gauw €20,00 – €25,00 per les. Bij een online cursus betaal je slechts €14,95 per maand of een vast bedrag van bijvoorbeeld €77,00 voor een hele cursus. Je leert onder andere de basis van gitaar spelen en gaat uiteindelijk bekende hits naspelen. 

Online drumles:
Lijkt het jou om even helemaal je energie kwijt te kunnen achter een drumstel? Maar heb je een beetje hulp nodig om op weg te komen? Kies dan voor de handige online drumcursus. Stap-voor-stap leer je de juiste techniek voor handen, voeten,  snare, hithat, toms en bekkens. Je kunt de lessen op jouw eigen tempo volgen, en je kunt zo veel oefenen als je wilt. Bij prangende vragen kun je vaak jouw docent een mailtje of berichtje sturen waarna je snel een reactie krijgt. Programma’s als Drumpro vol je al vanaf €97,00 (eenmalig). 

Online zangles
Vind je zingen leuk? En zou je graag beter willen leren zingen? Bijvoorbeeld omdat je in een koortje of band zingt? Online zangles is een goedkope en flexibele manier om jouw stem te verbeteren. Bij de online zangcursus krijg je onbeperkt toegang tot E-books, handige lesmaterialen en heel veel video’s en fragmenten. Ook is er een online docent die jou ondersteunt met de cursus. Je leert onder andere over ademsteun, ademruimte, technieken als open keel, losse kaak. Ook leer je meer over microfoon techniek, articulatie, het opwarmen van je stem en kan je geholpen worden met podiumangst. 

Veelgestelde vragen over de online cursussen

Meer weten over de online cursussen? Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen voor jou verzameld in een handige FAQ. Heb je een vraag die er niet bij staat? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. 

Hoe verloopt de planning bij een online muziekschool?

Bij een normale muziekschool in Nederland werkt het zo dat je altijd les hebt op een vaste dag en vast tijdstip. Wanneer je een complete online cursus koopt kun je jouw eigen tijd volledig zelf indelen. Wanneer je online muziekonderwijs volgt bij een docent kan het wel voorkomen dat je een vast moment in de week in zijn of haar agenda krijgt. Dit kun je in samenspraak met de leraar bespreken.

Online muziekles voor basisscholen?

Bij veel basisscholen in Nederland (en ook middelbare scholen) wordt muziekonderwijs wegbezuinigd. Wij vinden dat natuurlijk heel jammer. De kosten voor de lagere groepen en de bovenbouw zijn simpelweg te hoog opgelopen. Veel juffen en meesters zoeken toch naar alternatieven om muziekles op school te kunnen geven. Hiervoor zouden wij de online cursussen aanraden. Er zijn hele simpele basiscursussen te downloaden of je kunt via een livestream een beroepsmuzikant een les laten geven. Wij raden echter altijd aan om er een fysieke les van te maken indien mogelijk. Dit is goed voor de ontwikkeling van het kind.

Wat heb ik nodig om via internet mee te spelen?

In principe heb je naast je instrument niet heel veel nodig. Stel je gaat gitaar, piano, drums of zang via internet volgen. Dan heb je natuurlijk een goede snelle internetverbinding nodig (bij video’s) en een goede koptelefoon of oordopjes. We raden aan daar niet op te bezuinigen omdat het de kwaliteit van de opnames zal verbeteren. Daarnaast heb je een microfoon (of microfoon-functie in je laptop bij de webcam) nodig om zelf filmmateriaal op te kunnen nemen en de opnames door te kunnen sturen naar de online muziekdocent.

Les van een (conservatorium) student krijgen?

Tegenwoordig zijn er naast de kant en klare online cursussen ook veel studenten die je les willen geven via skype, google hangouts, whatsapp video of youtube livestreams. Je kunt ze vinden in het conservatoriums, theaters, hogescholen, muziekscholen, bij muziekverenigingen of in muziekwinkels. Soms plaatsen ze advertenties in kranten, tijdschriften of in de supermarkt. Ze komen aan huis of handelen alles via internet af.
Typ een bericht