gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekschool Drenthe

Zoek jij informatie over de beste muziekschool in Drenthe voor volwassenen? Wil je orgel of misschien wel trombone echt goed leren spelen? Wil je weer wat doen met jouw tuba? Op zoek naar aanbevelingen voor betrouwbare muzieklessen in Drenthe voor kinderen of jezelf? Met behulp van de vergelijker vind je een scala aan muzikale mogelijkheden in deze gemeente. Kies bijvoorbeeld voor een plaatselijke muziekschool, muziekdocent aan huis, het theater of een videocursus online. Via deze pagina verzamel je belangrijke details als bijv. specifieke info over instrumenten, de prijzen, instituten, muziekgroepen, en al het andere wat erbij komt kijken.

Instrument Proefperiode Review Informatie
gitaar Gitaar 14 dagen Bekijken
piano Piano / keyboard 14 dagen Bekijken
drums Drums 14 dagen Bekijken
zang Zang 14 dagen Bekijken
basgitaar Basgitaar 14 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie Divers 15 dagen Bekijken
 • Drenthe faciliteert flink wat muzikaliteit voor vrijwel iedereen!
 • Een instrument leren spelen is leerzaam en leuk maar kost ook veel tijd.
 • Diverse popscholen, docenten en verenigingen zijn hierin gespecialiseerd.
 • Bezig zijn met met muziek vermindert eventuele concentratieproblemen bij kinderen.
 • Het stimuleert de creatieve, cognitieve, interactieve, motorische, sociale, emotionele ontwikkeling.

Goedkope muzieklessen in Drenthe

Een instrument leren spelen kost veel geld. Nog meer als je het eens vergelijkt met sporten als gymnastiek. De contributie ligt op zo’n 57,5 (per 4 weken). Je hebt dan 4 lessen van 0,5 uur. Daarna krijg je te maken met de huur of aankoop van een gitaar, piano of ander instrument. Liever minder uitgeven? Probeer dan het volgende: neem les in grotere groepen, kies een jonge leraar, vergelijk grondig alle prijzen, zoek een serie goede online muzieklessen en zoek op Marktplaats naar een 2e hands instrument.

Op welke locatie kan ik les krijgen?
Direct starten met leren spelen? Bijvoorbeeld op basgitaarles? Je kunt kiezen uit verschillende concepten. Elke manier van les volgen heeft voor- en nadelen en de kosten wisselen nogal. In het volgende gedeelte noteren we 3 populaire leermethodes.

1. Muziekschool, vanaf €20 per 25 minuten
De lessen worden vaak in groepen uitgevoerd (strippenkaart). In de regel wordt dit verzorgd door een afgestudeerde muzikant. Waarom dit goed werkt: de individuele aanpak en het samenspelen. De prijs is wat minder concurrerend. Soms wordt er gewerkt met relatief oud lesmateriaal.

2. Privélessen aan huis, vanaf €31 (30 minuten)
Privé les betekent dat je een-op-een begeleiding krijgt. Een vakbekwame muziekdocent in Drenthe biedt tips en tricks speciaal voor jou zodat jij snel beter gaat spelen. Bedenk wel dat dit een vrij kostbare manier is. Daarnaast hebben deze docenten vaak geen open dag.

3. Online muziekles, vanaf €100 per cursus
Wil je écht goedkope muzieklessen in Drenthe? Door een opleiding aan huis ontvang je duidelijke (theoretische) uitleg en praktische filmpjes. Binnen een paar weken speel je mee met liedjes zoals bijv. Polly van Nirvana. Het is enorm populair. Het is bovenal heel goedkoop, je hebt alle faciliteiten van thuis tot je beschikking en je kunt het op jouw eigen tempo doen. Het nadeel is dat de hele planning op je eigen schouders ligt en dat je niet echt een stok achter de deur hebt.

Bekijk direct alle muziekwinkels in Aa en Hunze, Assen, Bedum, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Ooststellingwerf, Tynaarlo, Westerveld.

Wat is een geschikt instrument voor mij?

Je bent van plan om zelf een instrument te bespelen. Welk instrument past bij mij? Neem jij een elektrische viool of een speciale mondharp? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende facetten. Onze specialisten geven graag advies:

 • Muzikale interesse: Is er een bepaalde muziekstijl die je leuk vindt? Denk hierbij aan Jazz, Rock, Folk, Klassiek, Blues, Soul en/of Pop, Latin, R&B, Reggae, Dance, Gospel.
 • Instrument-categorie: heb jij het liefste een slag-, snaar-, toets-, of blaasinstrument?
 • Tarieven: wat mag het je kosten? Een gebruikte trommel is normaal vele malen goedkoper dan een hoorn.
 • Praktisch: Neem je het instrument veel mee naar vereniging of kerk? Een panfluit is licht en simpel te verplaatsen, een piano wordt al lastiger.
 • Vooruitzichten: piano of trompet maak jij je snel eigen. Na een aantal maanden speel je iets als John Denver – Leaving on a jetplane. In het geval van een bariton kan je niet zo snel concreet een liedje spelen.

Tip van de muziekdocent: vraag naar de mogelijkheden van een gratis proefles. Je merkt dan heel snel of een instrument als een saxofoon overeenkomt met jouw verwachtingen. Op deze webpagina bespreken we het leukste muziekonderwijs in Drenthe.