gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekschool Flevoland

Meer weten over de beste muziekscholen in Flevoland voor volwassenen? Wil je mondharmonica of misschien wel harp leren spelen op hoog niveau? Van plan om weer meer te spelen op jouw djembé? Of ben je hier voor effectieve muzieklessen in Flevoland voor jou of je kind? Op onze muziekles-vergelijker vind je een grote variëteit aanmuziekscholen en verenigingen in de regio. Zo kan je kiezen voor een ervaren muziekschool, muzieklessen aan huis, het theater of een videocursus online. Op deze pagina vind je praktische details zoals info over slag-, blaas-, toets-, of snaarinstrumenten, de tarieven, vestigingen, muziekgroepen, en andere relevante info.

Instrument Proefperiode Review Informatie
gitaar Gitaar 14 dagen Bekijken
piano Piano / keyboard 14 dagen Bekijken
drums Drums 14 dagen Bekijken
zang Zang 14 dagen Bekijken
basgitaar Basgitaar 14 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie Divers 15 dagen Bekijken
 • Flevoland faciliteert een groot aantal muzikale mogelijkheden voor starters en professionals.
 • Zelf muziek maken is leuk en leerzaam maar is ook een flinke inspanning.
 • Diverse privé-leraren, verenigingen en scholen bieden lessen op maat.
 • Bezig zijn met met muziek stimuleert bepaalde gebieden in de hersenen.
 • Het is van belang voor de creatieve, sociale, emotionele, motorische, cognitieve, interactieve vaardigheden.

Goedkope muzieklessen in Flevoland

Een instrument leren spelen kan prijzig zijn. Voornamelijk als je de vergelijking maakt met de contributie van voetbal. De contributie ligt op zo’n 72,5 p/maand op basis van 4 lessen van 0,5 uur. Daarnaast heb je te maken met het kopen of leasen van het instrumentarium (gitaar, keyboard etc). Je kunt wel eenvoudig besparen: kies voor groepslessen, probeer een conservatoriumstudent, ga de prijzen vergelijken gebruik (gratis) videolessen en neem geen nieuwe instrumenten.

Waar kan ik het beste les volgen?
Direct starten met leren spelen? Bijvoorbeeld op blokfluitles? Dit kan op meerdere manieren. Elke optie heeft voordelen, minpunten en bepaalde kosten. Hieronder tref je de meest gekozen methodes.

1. Muziekschool, vanaf €15 (in groepen)
Vaak wordt gestart in groepen (strippenkaart). Normaal wordt dit gegeven door een afgestudeerde muzikant. Het fraaie daarvan is de individuele aanpak en het sociale aspect. Wel is het vrij duur. Daarnaast zijn de lessen kort en moet de docent de aandacht verdelen.

2. Privélessen aan huis, vanaf €27 per half uur
Privé les realiseert dat je een-op-een begeleiding krijgt. Deze erkende muziekdocent in Flevoland geeft direct feedback met als voordeel dat je in korte tijd grote sprongen maakt. Bedenk wel dat dit een vrij kostbare manier is. Tevens hebben deze docenten vaak geen open dag.

3. Online muziekles, vanaf €95 per module
Zoek je echt goedkope muzieklessen in Flevoland? D.m.v. een studie aan huis leer je spelen op basis van professioneel lesmateriaal en HD video’s. Relatief snel kan je bekende liedjes spelen als bijv. Rearviewmirror van Pearl Jam. Het is enorm populair. Het is vooral heel goedkoop, je kunt het lekker makkelijk vanuit huis volgen en je kunt het op jouw eigen tempo doen. Wat minder goed werkt is de onoverzichtelijke lesmethode en dat eventuele vragen niet meteen beantwoord worden.

Bekijk direct alle muziekscholen in Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk, Zeewolde.

Kies een instrument dat bij jou past

Je wilt graag muzikaal bezig zijn. Maar welk instrument past bij mij? Ga ik voor bariton of juist een doedelzak? Het antwoord hangt af van diverse onderdelen. Hieronder sommen we deze op:

 • Muzikale opvoeding: wat vind jij mooie muziek om te horen? Mogelijkheden zijn Folk, Hiphop, Blues, Jazz, Klassiek, Rock en/of Latin, Gospel, Dance, R&B, Volksmuziek, Reggae.
 • Karakter instrument: speel je het liefste op een snaar-, slag-, blaas-, of toetsinstrument?
 • Investering: wat heb je te besteden? Een goede tweede hands trommel is beter te betalen dan een bariton.
 • Praktisch: Ga je thuis spelen, of ook op andere locaties? Een trompet is licht en simpel te verplaatsen, een keyboard is gecompliceerder.
 • Haalbaarheid: (bas)gitaar of keyboard maak jij je snel eigen. Na een aantal maanden speel je iets als Knocking on Heavens Door. Als je lessen neemt voor een bastuba is het iets lastiger om dit klaar te spelen.

Goed om te weten: vraag naar de mogelijkheden van een gratis proefles. Je merkt dan heel snel of een viool in lijn is met jouw gewenste uitdaging. Verderop bekijken we het meest uitdagende muziekonderwijs in Flevoland.