gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekschool Friesland

Op zoek naar de beste muziekschool in Friesland voor volwassenen? Wil jij mondharmonica of misschien wel contrabas gaan spelen? Heb je plannen om weer te spelen op jouw trombone? Of ben je hier voor professionele muzieklessen in Friesland voor jou of je kind? Op deze pagina vind je een scala aan muziekscholen- en verenigingen in jouw streek. Zo kan je kiezen voor een plaatselijke muziekschool, muziekleraar aan huis, het theater of een cursus via internet. Op deze site bekijk je praktische details als informatie over instrumenten, de lestarieven, instellingen, ensembles, en andere relevante info.

Instrument Proefperiode Review Informatie
gitaar Gitaar 14 dagen Bekijken
piano Piano / keyboard 14 dagen Bekijken
drums Drums 14 dagen Bekijken
zang Zang 14 dagen Bekijken
basgitaar Basgitaar 14 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie Divers 15 dagen Bekijken
 • Friesland biedt flink wat muzikaliteit voor iedereen die dit leuk vindt.
 • Het bespelen van een instrument is leerzaam en leuk maar beslist geen kinderspel!
 • Flink wat muziekscholen en docenten helpen jou hier graag mee.
 • (Samen) muziek maken draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen.
 • Het is goed voor de cognitieve, intellectuele, creatieve, emotionele, interactieve, motorische eigenschappen.

Goedkope muzieklessen in Friesland

Een instrument leren spelen is relatief duur. Met name als je het afzet tegen bijvoorbeeld tennis. Denk aan zo’n €75 per maand, met daarbij recht op 4 lessen van 30 minuten. Bovendien krijg je te maken met het kopen of leasen van een drumstel, viool of ander instrument. Je kunt wel eenvoudig besparen: ga op les in een groep, zoek een beginnend leraar, onderhandel over de tarieven, bestel een online videocursus, en koop gebruikte instrumenten.

Waar kan ik terecht voor les?
Wil je morgen al beginnen? Bijvoorbeeld op celloles? Hiervoor zijn verschillende opties. Iedere keuze heeft pluspunten, nadelen en een eigen prijscategorie. In de opsomming hierna doorzoek je de 3 opleidingskansen.

1. Muziekschool, vanaf €19 per half uur
De lessen worden in groepen gegeven (strippenkaart). Vaak wordt dit verzorgd door een inspirerende muzikant. Groot pluspunt is de kennis van de docenten en het samenspelen. De prijs is wat minder concurrerend. Soms is het lesmateriaal wat verouderd.

2. Privélessen aan huis, vanaf €29 (individueel)
Privé les houdt in dat je een-op-een begeleiding krijgt. De vakbekwame muziekdocent in Friesland voorziet jou van persoonlijke tips waardoor jij snel beter gaat spelen. Het is tegelijkertijd de duurste methode. Daarbovenop kun je niet makkelijk wisselen met andere leerlingen.

3. Online muziekles, vanaf €140 per module
Zoek je echt goedkope muzieklessen in Friesland? Middels online muzieklessen heb je overal en altijd toegang tot een uitgebreid lespakket en HD video’s. Heel gestructureerd beheers je populaire liedjes zoals bijv. Go Like Elijah van Chi Coltrane. Deze cursussen worden steeds populairder. Het is relatief heel voordelig, je kunt oefenen in je vertrouwde omgeving en qua planning kun je alles zelf regelen. Houd er rekening mee dat je geen fysieke docent hebt en dat er beperkte toetsing en examen opties zijn.

Bekijk alle muziekscholen in Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, De Fryske Marren, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Harlingen, Heerenveen, Kollumerland en Nieuwkruisland, Leeuwarden, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Terschelling, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Waadhoeke, Weststellingwerf.

Wat is een geschikt instrument voor mij?

Je wordt blij van het maken van muziek. Maar hoe kies ik een geschikt instrument? Neem jij een fagot of een inspirerende basdrum? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Hieronder sommen we deze op:

 • Muzikale opvoeding: naar welke soort muziek gaat jouw voorkeur uit? Mogelijkheden zijn Soul, Blues, Rock, Hiphop, Folk, Jazz en natuurlijk Gospel, Latin, R&B, Volksmuziek, Reggae, Pop.
 • Genre instrument: zou je graag willen beginnen met een slag-, blaas-, toets-, of snaarinstrument?
 • Financiële aspect: wat mag het je kosten? Een gebruikte cajon is beter te betalen dan een elektrische gitaar.
 • Denk praktisch: Waar en wanneer wil je precies gaan spelen? Een trompet kan eenvoudig in de auto, een orgel is veel ingewikkelder.
 • Kansen en mogelijkheden: piano of trompet is snel te leren. Na een aantal maanden speel je iets als Ed Sheeran – Shape of You. In het geval van een trombone kan dat wel eens fors tegenvallen.

Tip van de muziekdocent: bekijk de opties voor een gratis proefles. Je onderzoekt op die manier of instrumenten zoals een trombone in lijn is met jouw verwachtingen. In het gedeelte hieronder check je het meest uitdagende muziekonderwijs in Friesland.