gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekschool Gelderland

Weten wat de beste muziekschool is in Gelderland voor volwassenen? Wil jij saxofoon of juist viool beter beheersen? Van plan om weer meer te spelen op jouw akoestische gitaar? Of zoek je een goed adresje voor betaalbare muzieklessen in Gelderland voor beginners of gevorderden? Op deze website vergelijk je meerdere muzikale mogelijkheden in deze buurt. Kies bijvoorbeeld voor een goede muziekschool, muziekles aan huis, het theater of een cursus op afstand. Aan de hand van deze website tref je nuttige informatie en details als onder andere tips bij het kiezen van een instrument, de lestarieven, docenten, muziekwinkels, en andere relevante info.

Instrument Proefperiode Review Informatie
gitaar Gitaar 14 dagen Bekijken
piano Piano / keyboard 14 dagen Bekijken
drums Drums 14 dagen Bekijken
zang Zang 14 dagen Bekijken
basgitaar Basgitaar 14 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie Divers 15 dagen Bekijken
 • Gelderland faciliteert een divers aanbod aan muzikale bezigheden voor kids, tieners en volwassenen.
 • Het leren spelen van een instrument is erg leuk maar is ook een flinke inspanning.
 • Vele muziekscholen-, leraren en clubs bieden lessen op maat.
 • Een instrument spelen stimuleert bepaalde gebieden in de hersenen.
 • Het is belangrijk voor de sociale, cognitieve, emotionele, creatieve, motorische, interactieve ontwikkeling.

Goedkope muzieklessen in Gelderland

Een instrument leren spelen kan prijzig zijn. Voornamelijk als je het afzet tegen bijvoorbeeld voetbal. Je gaat al gauw richting de €67,5 (per 4 weken) waarbij je dan 4 lessen van een half uur krijgt. Verder sta je voor de keuze van de aankoop van een drumstel, viool of ander instrument. Liever minder uitgeven? Probeer dan het volgende: kies voor groepslessen, kijk of je een jonge docent kunt vinden, vergelijk de diverse leraren, kijk naar online videocursussen, en koop gebruikte instrumenten.

Welke mogelijkheden zijn er voor de lessen?
Heb je zin om te beginnen? Bijvoorbeeld op dwarsfluitles? Dan kan je dit op verschillende manieren doen. Iedere keuze heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen en er zit veel verschil in de kosten. In de opsomming hierna vergelijk je de aantrekkelijkste keuzes.

1. Muziekschool, vanaf €21 per 25 minuten
Je krijgt les met meerdere mensen (strippenkaart). In veel gevallen wordt dit gegeven door een afgestudeerde muzikant. Het fraaie daarvan is de persoonlijke aandacht en dat je met anderen kunt optreden. Voor de cursus moet wel flink betaald worden. Verder is het lesmateriaal niet altijd up-to-date.

2. Privélessen aan huis, vanaf €28 per 30 minuten
Privé les impliceert dat je echt samen met de docent musiceert. Een bekwame muziekdocent in Gelderland kan meteen ingrijpen wat het mogelijk maakt dat jij snel ontwikkeling boekt. Meestal is dit wel een vrij kostbare optie. Verder zijn er geen andere leerlingen waarvan je kunt leren.

3. Online muziekles, vanaf €160 per cursus
Zoek jij ook goedkope muzieklessen in Gelderland? Tijdens een thuiscursus werk je met een stap-voor-stap methode en instructies. Heel gestructureerd heb je de basis onder de knie en speel je liedjes zoals bijv. Children van Robert Miles. Wat dit aantrekkelijk maakt: Het is vele malen goedkoper dan muziekles, je kunt oefenen in je vertrouwde omgeving en je kiest zelf hoe vaak je oefent. Het nadeel is dat de hele planning op je eigen schouders ligt en dat er beperkte toetsing en examen opties zijn.

Bekijk alle muziekscholen in Aalten, Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Berg en Dal, Berkelland, Beuningen, Bronckhorst, Brummen, Buren, Culemborg, Doesburg, Doetinchem, Druten, Duiven, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Geldermalsen, Harderwijk, Hattem, Heerde, Heumen, Lingewaal, Lingewaard, Lochem, Losser, Maasdriel, Montferland, Neder-Betuwe, Neerijnen, Nijkerk, Nijmegen, Nunspeet, Oldebroek, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Overbetuwe, Putten, Renkum, Rheden, Rozendaal, Tiel, Voorst, Wageningen, West Maas en Waal, Westervoort, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen.

Welk instrument past bij mij?

Je vindt muziek leuk, en wil hier iets mee doen. Maar hoe kies ik een geschikt instrument? Kies jij de gitaar of een inspirerende hocchiku? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Hieronder sommen we deze op:

 • Muzikale interesse: naar welke muziek luister jij graag? Denk dan aan stromingen als Folk, Klassiek, Jazz, Hiphop, Blues, Soul + Pop, Volksmuziek, Dance, Latin, Gospel, R&B.
 • Karakter instrument: heb je meer gevoel bij snaar-, slag-, blaas-, of toetsinstrument?
 • Kosten: wat wil jij kwijt zijn? Een instap dwarsfluit is normaal vele malen goedkoper dan een xylofoon.
 • Praktische overweging: Waar en wanneer wil je precies gaan spelen? Een djembe of cajon is licht en simpel te verplaatsen, een keyboard is gecompliceerder.
 • Perspectief: keyboard of piano maak jij je snel eigen. Het leuke is, je speelt al gauw iets als Marco Borsato – De Speeltuin. Als je lessen neemt voor een cello is dat iets lastiger.

Tip van de muziekdocent: maak gebruik van een gratis proefles. Jij krijgt dan informatie of een trompet past bij jouw talent. Hieronder behandelen we het leukste muziekonderwijs in Gelderland.