gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekschool Limburg

Zoek jij informatie over de beste muziekschool in Limburg voor volwassenen? Wil je akoestische gitaar of contrabas echt goed leren spelen? Wil je weer wat meer tijd doorbrengen met jouw drums? Of zoek je betrouwbare muzieklessen in Limburg voor kinderen? Op deze pagina vind je een ruim aanbod met scholen en docenten in deze gemeente. Onder andere een plaatselijke muziekschool, muzieklessen op locatie, het theater of een cursus via internet. Op deze pagina vergaar je uitgebreide informatie als bijv. specifieke info over instrumenten, kosten, docenten, verenigingen, en meer.

Instrument Proefperiode Review Informatie
gitaar Gitaar 14 dagen Bekijken
piano Piano / keyboard 14 dagen Bekijken
drums Drums 14 dagen Bekijken
zang Zang 14 dagen Bekijken
basgitaar Basgitaar 14 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie Divers 15 dagen Bekijken
 • Limburg wordt gekenmerkt door tal van muzikale mogelijkheden voor jong, oud, beginners en gevorderden.
 • Een instrument leren spelen is erg leuk maar vergt ook de nodige zelfdiscipline.
 • Allerlei docenten en scholen bieden lessen op maat.
 • Bezig zijn met met muziek stimuleert de intelligentie van kinderen.
 • Het is onmisbaar voor de motorische, interactieve, sociale, creatieve, cognitieve, intellectuele eigenschappen.

Goedkope muzieklessen in Limburg

De tarieven voor een instrument leren spelen kunnen hoog oplopen. Met name als je de vergelijking maakt met de contributie van tennis. Je gaat al gauw richting de €62,5 p/maand, met daarbij recht op 4 lessen van 30 minuten. Daarna krijg je te maken met de keuze voor het kopen of huren van de verschillende instrumenten. Je kunt wel eenvoudig besparen: neem geen privéles maar groepsles, neem les bij een beginnend docent, onderhandel over de tarieven, bestel een online videocursus, en koop gebruikte instrumenten.

Waar kan ik terecht voor les?
Wil je morgen al beginnen? Bijvoorbeeld op elektrische gitaarles? Dit kan op meerdere manieren. Elke keuze heeft voordelen, minpunten en een bepaalde prijsrange. In het volgende gedeelte behandelen we de meest gekozen methodes.

1. Muziekschool, vanaf €15 (30 minuten)
De lessen worden vaak in groepen uitgevoerd (strippenkaart). Normaal worden de lessen verzorgd door een bevlogen muzikant. Belangrijk voordeel is de ervaring van de docent en de onderlinge informatie uitwisseling. De tarieven zijn wat hoog. Ook zijn het vaak maar korte lessen.

2. Privélessen aan huis, vanaf €28 (individueel)
Privé les impliceert: de meest persoonlijke vorm van muziekles. De erkende muziekdocent in Limburg kan jou direct corrigeren met als gevolg dat jij veel sneller beter gaat spelen. Bedenk wel dat dit een vrij kostbare manier is. Bovendien kun je niet makkelijk wisselen met andere leerlingen.

3. Online muziekles, vanaf €165 per cursus
Speur je naar goedkope muzieklessen in Limburg? D.m.v. een studie aan huis heb je overal en altijd toegang tot een deel theorie en voorbeeld video’s. Binnen no-time leer je bekende nummers spelen zoals bijvoorbeeld To Love Somebody van Bee Gees. Wat dit aantrekkelijk maakt: Het is relatief heel voordelig, je kan er overal en altijd mee aan de slag en je bepaalt zelf hoe snel je leert. Houd er rekening mee dat je geen fysieke docent hebt en dat je niet direct antwoord krijgt op vragen.

Bekijk alle muziekscholen in Beek, Beesel, Bergen Limburg, Brunssum, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gennep, Gulpen-Wittem, Heerlen, Horst aan de Maas, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Mook en Middelaar, Nederweert, Nuth, Onderbanken, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Venlo, Venray, Voerendaal, Weert.

Het kiezen van een instrument

Je wordt blij van het maken van muziek. Maar hoe maak je een keuze uit die instrumenten? Kies je voor trombone of een unieke piccolo? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Hierna lees je er meer over:

 • Smaak: is er een bepaalde stroming waar je graag naar luistert? Denk aan Klassiek, Blues, Soul, Jazz, Folk, Rock en/of R&B, Volksmuziek, Gospel, Dance, Latin, Reggae.
 • Eigenschappen instrument: zou je graag willen beginnen met een toets-, slag-, snaar- of blaasinstrument?
 • Financiën: wat heb je over voor jouw nieuwe hobby? Een tweede hands dwarsfluit is beter te betalen dan een trombone.
 • Praktijk: Ga je thuis spelen, of ook op andere locaties? Een akoestische gitaar is vrij flexibel, een orgel wordt al lastiger.
 • Verwachtingen: saxofoon of trompet is vlug eigen te maken. Het leuke is, je speelt al gauw iets als Johann Pachelbel- Canon in D. Wanneer je aan de slag gaat met een tuba kan je niet zo snel concreet een liedje spelen.

Handig: probeer een gratis proefles te regelen. Je merkt dan heel snel of muziekinstrumenten zoals een basgitaar relevant is voor jouw ambities. In de komende blokken bieden we het meest aantrekkelijke muziekonderwijs in Limburg.