gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekschool Noord-Holland

Zoek jij informatie over de beste muziekschool in Noord-Holland voor volwassenen? Wil jij piano of hoorn kunnen spelen? Zou je graag weer wat meer oefenen op jouw viool? Of zoek je een goed adresje voor professionele muzieklessen in Noord-Holland voor beginners of gevorderden? Met behulp van de vergelijker vind je veel scholen en docenten in en rondom deze plaats. Zo kan je kiezen voor een lokale muziekschool, muziekleraar op locatie, het theater of een thuisstudie met video’s. Op deze pagina vind je belangrijke details zoals advies bij het kiezen van een instrument, de prijzen, vestigingen, winkels, en andere relevante info.

Instrument Proefperiode Review Informatie
gitaar Gitaar 14 dagen Bekijken
piano Piano / keyboard 14 dagen Bekijken
drums Drums 14 dagen Bekijken
zang Zang 14 dagen Bekijken
basgitaar Basgitaar 14 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie Divers 15 dagen Bekijken
 • Noord-Holland kent een willekeur aan muzikale opties voor jong, oud, beginners en gevorderden.
 • Jezelf een instrument eigen maken is plezierig maar vergt ook de nodige zelfdiscipline.
 • Vele muziekscholen- en leraren kunnen jou hierbij helpen.
 • Een instrument spelen stimuleert de intelligentie van kinderen.
 • Zo draagt het bij aan de intellectuele, sociale, cognitieve, motorische, interactieve, creatieve vaardigheden.

Goedkope muzieklessen in Noord-Holland

Een instrument spelen is vrij kostbaar. Vooral als je het eens vergelijkt met sporten als tennis. De kosten lopen al snel op tot €62,5 op maandbasis. Je hebt dan 4 lessen van 0,5 uur. Tevens kom je in de situatie van het kopen of huren van het instrument. Gelukkig kan het best goedkoper: kies voor groepslessen, ga op les bij een goedkopere leraar, zet alle prijzen op een rijtje, overweeg een online cursus, en zoek naar een gebruikt instrument.

Op welke locatie kan ik les krijgen?
Kan je niet wachten om te beginnen? Bijvoorbeeld op harplessen? Hiervoor zijn verschillende opties. Iedere aanpak heeft pluspunten, nadelen en er zit veel verschil in de kosten. In de tekst hierna benoemen we de diverse keuzemogelijkheden.

1. Muziekschool, vanaf €23 per half uur
Vaak worden de lessen in kleine groepen gegeven (strippenkaart). Meestal werken scholen met een bevlogen muzikant. Het fraaie daarvan is de ervaring van de docent en dat je met anderen kunt optreden. Voor de cursus moet wel flink betaald worden. Je kunt niet binnenlopen wanneer je wil, er is een vast rooster.

2. Privélessen aan huis, vanaf €30 per 25 minuten
Privé les maakt mogelijk: alle aandacht voor jou als leerling. De fijne muziekdocent in Noord-Holland kan jou direct corrigeren met als gevolg dat jij snel ontwikkeling boekt. Je moet niet schrikken van de tarieven. Tevens beschikken ze niet over mogelijkheden voor voorspeeldagen.

3. Online muziekles, vanaf €115 per module
Heb jij behoefte aan goedkope muzieklessen in Noord-Holland? Tijdens een thuisstudie heb je overal en altijd toegang tot duidelijke (theoretische) uitleg en instructievideo’s. Heel gestructureerd kan je bekende liedjes spelen als Video Games van Lana Del Rey. Het is een prima alternatief. Vergeleken met muziekscholen en privéles is het heel goedkoop, Met een handige app oefen je waar en wanneer jou dat uitkomt en je kiest zelf hoe vaak je oefent. Nadeel is dat het minder persoonlijk is en dat je soms even moet wachten op een antwoord.

Bekijk direct alle muziekscholen in Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Bergen Noord-Holland, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Langedijk, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort.

Wat is een geschikt instrument voor mij?

Je wilt graag muzikaal bezig zijn. Alleen welk instrument kan ik bespelen? Kies jij de piano of toch een citer? Het antwoord hangt af van diverse zaken. Onze specialisten geven graag advies:

 • Eigen voorkeur: naar welke muziek luister jij graag? Populaire stijlen zijn Folk, Hiphop, Jazz, Rock, Blues, Klassiek + Volksmuziek, R&B, Pop, Reggae, Gospel, Dance.
 • Aard van het instrument: geef jij de voorkeur aan een snaar-, toets-, blaas of slaginstrument?
 • Bestedingsruimte: wat wil jij kwijt zijn? Een tweede hands panfluit is normaal vele malen goedkoper dan een cello.
 • Praktische overweging: Bedenk waar en wanneer je wil spelen. Een akoestische gitaar neem je relatief simpel mee, een keyboard kan best ingewikkelde worden.
 • Perspectief: drums of gitaar is snel te leren. Zonder al te veel moeite speel jij Lukas Graham – 7 Years. In het geval van een bariton werkt dit natuurlijk niet zo.

Tip: probeer een gratis proefles te regelen. Je achterhaalt dan of zoiets als een cello relevant is voor jouw gewenste uitdaging. Hieronder benoemen we het meest uitdagende muziekonderwijs in Noord-Holland.