pianoles-van-rene
 • Pianoles van Rene
 • Beste online muziekcursus van 2021. Complete lesprogramma tijdelijk slechts €297!
pianopro
 • PianoPro
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
gitaarles-van-koen
 • Gitaarles
 • Leer snel online gitaar spelen met deze geweldige cursus. Nu tijdelijk voor €69!
nha-muzikale-thuisstudies
 • NHA Muziekles
 • NHA biedt diverse online programma's voor gitaar, piano en keyboard!
loi-muziek-thuisstudie
 • LOI Muziekles
 • Via LOI leer je in korte tijd een muziekinstrument bespelen. Goede docenten!

Muziekschool Overijssel

Inschrijven bij de beste muziekschool in Overijssel voor volwassenen? Wil je keyboard of juist hobo leren spelen op hoog niveau? Wil je de draad weer oppakken met jouw accordeon? Of zoek je betrouwbare muzieklessen in Overijssel voor beginners of gevorderden? Op deze pagina vind je een mooi overzicht met muziekscholen- en verenigingen in deze gemeente. Zo kan je kiezen voor een professionele muziekschool, muziekleraar op locatie, het theater of een cursus op afstand. D.m.v onze experts tref jij handige details als bijvoorbeeld advies bij het kiezen van een instrument, de les vergoedingen, les-aan-huis, ensembles, en nog veel meer.

Vanafprijs Proefperiode Review Informatie
pianoles van rene €297
Hoge korting
30 dagen Bekijken
online keyboardles en pianoles €147 30 dagen Bekijken
online gitaarles €67 30 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie €189 15 dagen Bekijken
loi-muziek-thuisstudie €315 1 gratis proefles Bekijken
muziekschool-nl €147 30 dagen
onlinemuziekcursus-nl €14,95 p/maand 1 maand voor €4,95
online-muziekschool-nl €49,95 1 gratis proefles
 • Overijssel kent velerlei muzikale activiteiten voor kids, tieners en volwassenen.
 • Het maken van muziek is erg leuk maar vergt ook veel werk.
 • Professionele verenigingen, scholen en docenten kunnen daarbij assisteren.
 • Zelf muziek maken is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind.
 • Het stimuleert de intellectuele, sociale, cognitieve, motorische, interactieve, emotionele eigenschappen.

Goedkope muzieklessen in Overijssel

Een instrument spelen is vrij kostbaar. Zeker vergeleken met andere hobby’s zoals voetbal. De contributie ligt op zo’n 72,5 (maandelijks). Je hebt dan 4 lessen van 0,5 uur. Daarnaast ontkom je niet aan de keuze voor het kopen of huren van het instrument. Gelukkig kan het best goedkoper: zoek naar groepslessen, ga op les bij een goedkopere leraar, ga de prijzen vergelijken gebruik (gratis) videolessen en vraag bij de lokale muziekwinkel naar een gebruikt instrument.

Op welke manier wordt de les aangeboden?
Kan je niet wachten om te beginnen? Bijvoorbeeld op hobolessen? Je kunt kiezen uit verschillende concepten. Elke keuze heeft voor- en nadelen en er zit veel verschil in de kosten. Hierna behandelen we de aantrekkelijkste keuzes.

1. Muziekschool, vanaf €19 per 30 minuten
Je volgt lessen samen met andere leerlingen (strippenkaart). In de regel worden de lessen verzorgd door een bekwame muzikant. Het mooie is de snelle adviezen en een eventuele voorspeelavond. De tarieven zijn wat hoog. Soms wordt er gewerkt met relatief oud lesmateriaal.

2. Privélessen aan huis, vanaf €27 per 25 minuten
Privé les betekent: persoonlijk samenspel met je leraar. Deze professionele muziekdocent in Overijssel voorziet jou van persoonlijke tips wat tot gevolg heeft dat je snel in niveau vooruit gaat. Nadeel is de hoge prijs. Ook kan je niet leren van andere leerlingen.

3. Online muziekles, vanaf €145 met gratis support
Zoek je echt goedkope muzieklessen in Overijssel? Door middel van een opleiding aan huis leer je spelen op basis van een uitgebreid lespakket en theoretische video’s. Al gauw kan je bekende liedjes spelen. Denk aan Memory van Barbra Streisand. Steeds meer mensen gaan voor zo’n digitale cursus. Allereerst is het omgerekend spotgoedkoop, je kan er overal en altijd mee aan de slag en je bepaalt zelf hoe snel je leert. Het nadeel is dat de hele planning op je eigen schouders ligt en dat er beperkte toetsing en examen opties zijn.

Bekijk direct alle muziekscholen in Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Kampen, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand, Wierden, Zwartewaterland, Zwolle.

Welk instrument past bij mij?

Je hebt plannen om meer met muziek te doen. Wat is een geschikt instrument om mee te beginnen? Ga ik voor trombone of een creatieve ratel? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Hieronder sommen we deze op:

 • Muzikale voorkeur: wat is jouw favoriete muziekstijl? Denk dan aan stromingen als Soul, Klassiek, Hiphop, Rock, Jazz, Blues en/of Dance, Reggae, Pop, R&B, Latin, Volksmuziek.
 • Type instrument: geef jij de voorkeur aan een snaar-, slag-, blaas-, of toetsinstrument?
 • Kosten: wat heb je te besteden? Een goede tweede hands blokfluit kost je veel minder dan een hoorn.
 • Praktijk: Ben je veel onderweg met jouw instrument? Een saxofoon neem je relatief simpel mee, een cello is een stuk moeilijker.
 • Toekomstperspectief: drums of gitaar kan relatief snel worden geleerd. Het leuke is, je speelt al gauw iets als Shawn Mendes – Stitches. Bij een bariton kan je niet zo snel concreet een liedje spelen.

Tip van de muziekdocent: start je zoektocht met een gratis proefles. Hier kom jij er achter of een school en instrument zoals een dwarsfluit relevant is voor jouw aspiraties. Op deze webpagina vergelijk je het meest uitdagende muziekonderwijs in Overijssel.