gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekschool Zuid-Holland

Op zoek naar de beste muziekschool in Zuid-Holland voor volwassenen? Wil je klarinet of mogelijk trombone echt goed leren spelen? Wil je de draad weer oppakken met jouw fluit? Of ben je hier voor professionele muzieklessen in Zuid-Holland voor kinderen of jezelf? Onderstaand vind je diverse docenten en instituten in jouw streek. Je kunt denken aan een professionele muziekschool, muziekleraar op locatie, het theater of een videocursus online. In het volgende overzicht vergaar je belangrijke info als tips bij het kiezen van een instrument, de tarieven, docenten, muziekverenigingen, en andere relevante info.

Instrument Proefperiode Review Informatie
gitaar Gitaar 14 dagen Bekijken
piano Piano / keyboard 14 dagen Bekijken
drums Drums 14 dagen Bekijken
zang Zang 14 dagen Bekijken
basgitaar Basgitaar 14 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie Divers 15 dagen Bekijken
 • Zuid-Holland faciliteert een wirwar aan muzikaliteit voor jong, oud, beginners en gevorderden.
 • Het bespelen van een instrument is geweldig maar is ook een flinke inspanning.
 • Flink wat verenigingen, scholen en docenten zijn hierin gespecialiseerd.
 • Een instrument bespelen is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind.
 • Zo draagt het bij aan de emotionele, cognitieve, creatieve, sociale, interactieve, intellectuele vaardigheden.

Goedkope muzieklessen in Zuid-Holland

Een instrument spelen is niet goedkoop. Voornamelijk als je het gaat vergelijken met sporten als hockey. Gemiddeld kost dit al snel €77,5 (per 4 weken) op basis van 4 lessen van 0,5 uur. Daarnaast sta je voor de keuze van het aanschaffen van een gitaar, piano of ander instrument. Besparen? Gebruik de volgende tips: kies voor groepslessen, neem les bij een beginnend docent, vergelijk de diverse leraren, bestel een online videocursus, en zoek naar een gebruikt instrument.

Hoe kan ik muziekles volgen?
Graag aan de slag? Bijvoorbeeld op klarinetles? Tegenwoordig kan dit op allerlei wijzen. Iedere optie heeft pluspunten, nadelen en de nodige kosten. In het stukje hieronder doorzoek je de meest populaire opties.

1. Muziekschool, vanaf €17 per 30 minuten
Je volgt lessen samen met andere leerlingen (strippenkaart). Normaliter krijg je les van een inspirerende muzikant. Het mooie daaraan: de kennis van de docenten en het is leuk om samen muziek te maken. Voor de cursus moet wel flink betaald worden. Soms is het lesmateriaal wat verouderd.

2. Privélessen aan huis, vanaf €32 per 25 minuten
Privé les wil zeggen: de meest persoonlijke vorm van muziekles. Deze bekwame muziekdocent in Zuid-Holland kan jou direct corrigeren wat resulteert in het feit dat je in korte tijd grote sprongen maakt. Doordat het 1-op-1 is, is het ook vrij duur. Ook werk je niet toe aan iets als een voorspeelavond.

3. Online muziekles, vanaf €115 per cursus
Zoek je echt goedkope muzieklessen in Zuid-Holland? Door een studie aan huis heb je 24/7 toegang tot online uitleg en instructies. Relatief snel kan je bekende liedjes spelen zoals Empire State Of Mind (Part 2 – Piano Version) van Alicia Keys. Steeds meer mensen gaan voor zo’n digitale cursus. Het is zeer betaalbaar, je kunt het lekker makkelijk vanuit huis volgen en qua planning kun je alles zelf regelen. Het is echter erg nadelig dat je de docent niet live kunt zien en dat je niet direct antwoord krijgt op vragen.

Bekijk alle muziekscholen in Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Giessenlanden, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leerdam, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zwijndrecht.

Wat is een geschikt instrument voor mij?

Je krijgt energie van muziek maken. Alleen welk instrument kan ik bespelen? Neem jij een mondharmonica of een inspirerende altklarinet? Dit is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. We leggen ze hierna een voor een uit:

 • Persoonlijke voorkeur: mogelijk is er een muziekstijl die jij echt leuk vindt. Denk aan Hiphop, Jazz, Blues, Klassiek, Folk, Rock en natuurlijk R&B, Pop, Gospel, Volksmuziek, Latin, Dance.
 • Type instrument: gaat je voorkeur uit naar een blaas-, slag-, toets-, of snaarinstrument?
 • Kosten: wat wil jij kwijt zijn? Een instap dwarsfluit is natuurlijk iets anders dan een xylofoon.
 • Denk praktisch: Wil je op verschillende plekken spelen? Een cornet neem je relatief simpel mee, een orgel minder eenvoudig.
 • Haalbaarheid: keyboard of piano zijn instrumenten die je snel leert. Je kunt al snel een bekend liedje spelen als Shawn Mendes – Stitches. Als je lessen neemt voor een cello is dat iets lastiger.

Handig: vraag naar de mogelijkheden van een gratis proefles. Hier kom jij er achter of instrumenten zoals een gitaar relevant is voor jouw verwachtingen. In de komende blokken tref je het meest interessante muziekonderwijs in Zuid-Holland.