gitaar
  • Gitaarles
  • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
  • Pianoles
  • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
  • Drumles
  • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
  • Zangles
  • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
  • Basgitaarles
  • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Drummen op een elektronisch drumstel

Via muzieklesvergelijken.nl willen we ook het electronisch drummen toegankelijker maken. Er worden in deze blog onderwerpen behandeld die van pas zullen komen voor iedereen met een electronisch drumstel. Ook wanneer je nog geen elektrisch drumstel hebt maar wel geïnteresseerd bent, zul je hier vinden wat je zoekt. Eenvoudig gebruik maken van hip hop drumsamples of scratch samples om je spel te verbeteren. Een complete pagina die je voorziet van alle informatie die je nodig zult hebben. Aan de hand van duidelijke omschrijvingen en in de toekomst ook videobeelden, zullen al je vragen worden beantwoord. Ook onderwerpen zoals leren drummen, drum liedjes, drums opnemen, drum downloaden, drum samples wav en zelf een demo opnemen, komen aan bod. Natuurlijk kun je ook als niet-electronisch drummer je voordeel halen met alle beschikbare informatie. Heb jij al een kit van Fazley, Nux, Carlsbro, Yamaha, Aerodrums, Alesis, Behringer, Medeli, Hayman of ATV? Dan hoef je niet verder te lezen maar kun je direct thuis de voordelen ervaren van deze muziekinstrumenten.

De elektronische drumstellen van vroeger

Zeker in de begin periode van het electronisch drumstel werd het gezien als ‘not done’. Je drumde akoestisch of anders niet. En het was toch zeker geen gezicht om met zo’n ‘Tupperware Drumstel’ te verschijnen. Hier was iets voor te zeggen. Zeker in de beginperiode lieten de kwaliteiten van de elektronische drumstellen te wensen over. De mogelijkheden waren beperkt en ze waren nou niet bepaald gebruiksvriendelijk. Dit zorgt er vandaag de dag nog steeds voor dat mensen een afkeer hebben voor een electronisch drumstel.

Beste elektronische drumkits van 2024

En dat is echt nergens voor nodig. De kwaliteit van elektronische drumkits is enorm verbeterd. Ook het gebruiksgemak is vele malen beter geworden. Vandaag de dag zijn vrijwel alle elektronische drumstellen meteen gebruiksklaar. Steek de stekker in het stopcontact, koptelefoon op of versterker aan en spelen maar. Tegenwoordig biedt een electronisch drumstel vele mogelijkheden om snel beter te leren drummen.

Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden om je electronisch drumstel te personaliseren. Je kunt de geluiden in de computer van je electronisch drumstel bijna oneindig bewerken. Dat klinkt heel moeilijk, maar is niets anders dan het bedienen van een paar knoppen. Een kind kan de was doen. Je hebt meteen de beschikking over vele drum instrumenten.

Drumstel dempen? Ook hier hoef je je totaal geen zorgen over te maken. Het geluidsniveau dat een electronisch drumstel geeft is vele malen lager dan dat van een akoestisch drumstel. Het was ook nog nooit zo eenvoudig om zelf aan de gang te gaan met drums opnemen. Zonder moeite kun je een eigen demo opnemen.

Ook op het Internet kun je je hart ophalen als elektronische drummer. Er zijn ontzettend veel geluiden en liedjes te downloaden. Denk hierbij aan hiphop drum samples, drum & bass samples, metal drum samples of een scratch sample. Deze zijn vervolgens met een paar eenvoudige handelingen in de computer van je electronisch drumstel te zetten. Deze geluiden kun je naar hartelust opnemen en gebruiken in een drum programma of opname programma.

Wat zijn goede merken die elektrische drumstellen verkopen?

Er zijn heel veel merken die een Elektronisch drumstel produceren. Denk dan aan Fazley, Nux, Carlsbro, Yamaha, Aerodrums, Millenium, Alesis, Behringer, Medeli, Hayman, ATV. Het beste merk is volgens ons toch echt Roland. De V-drum serie is grandioos goed. Deze koop je bij de grotere muziekwinkels in Nederland (bekijk hier de openingstijden). De prijzen voor een instapmodel varieert tussen de €400 en €800. Wil je een middenklasser ben je zo’n €1500 tot €2000 kwijt. Voor een uitgebreide TD30 of TD40 met professionele modules moet je rekenen op zo’n €4000 – €6000. Dit zijn sets waar je ook prima mee kunt optreden.

Plaats een reactie