pianoles-van-rene
  • Pianoles van Rene
  • Beste online muziekcursus van 2020. Complete lesprogramma tijdelijk slechts €149!
pianopro
  • PianoPro
  • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
gitaarles-van-koen
  • Gitaarles
  • Leer snel online gitaar spelen met deze geweldige cursus. Nu tijdelijk voor €69!
nha-muzikale-thuisstudies
  • NHA Muziekles
  • NHA biedt diverse online programma's voor gitaar, piano en keyboard!
loi-muziek-thuisstudie
  • LOI Muziekles
  • Via LOI leer je in korte tijd een muziekinstrument bespelen. Goede docenten!

Leren piano spelen op klassieke muziek

De piano is een gewild instrument en er zijn velen die goed piano ambiëren te spelen. Toch zijn het maar een fractie van de mensen die ook werkelijk de stap nemen om piano echt goed te leren spelen. Goed piano leren spelen doe je meestal niet alleen. Daarvoor heb je les nodig van iemand die zelf zeer bekwaam is in zowel het spelen als in het lesgeven.

Een piano leraar of leerkracht uitkiezen
De meeste mensen die op piano les gaan, zoeken de lokale muziekschool op en nemen daar pianoles. Hoewel dit in de meeste gevallen een prima keuze kan zijn, is het verstandig om goed rond te kijken naar alle mogelijk leerkrachten in de regio. Hoe snel je vooruit gaat hangt namelijk sterk af van de leerkracht die jou onderwijst. Iemand kan bijvoorbeeld heel goed piano spelen, maar kan diegene ook goed les geven? En kan diegene je ook gemotiveerd houden wanneer het soms best moeilijk en uitdagend wordt? Een leerkracht moet namelijk meer kunnen dan alleen piano kunnen spelen, maar moet ook goed de vaardigheden weten over te geven aan de leerling.

Welke muziekstijl vind jij leuk?
Bovendien moet je ook kijken naar de muziekstijlen waar jij van houd en wat gegeven wordt door de leerkracht. Het is verstandig om als basis klassieke muziek te geven, ook als je geen klassieke muziek wil spelen. De reden is vanwege het niveau waar je op kan komen. Klassieke stukken zijn vaak moeilijk te spelen en vooral als je qua vaardigheden vooruit gaat moet je muziekstukken hebben die je blijven uitdagen. Ook jazz kan een moeilijke muziekstijl zijn die lang uitdagend blijft en een goede basis vormt voor jou als pianist.

Bekende pianomerken
Velen die piano willen leren spelen kijken op naar beroemde pianomerken zoals Steinway en Bosendorfer. Als je echt goed kan spelen zal je misschien op een dag zo’n prachtige vleugel kunnen bemachtigen om op te spelen. Als je een top talent blijkt te zijn zal je er zeker mee te maken krijgen wanneer je concerten speelt.

Plaats een reactie