gitaar
 • Gitaarles
 • Leer alles over akkoestische of elektrische gitaar. Noten, akkoorden, techniek en liedjes!
pianoles
 • Pianoles
 • Snel online piano of keyboard leren spelen? Met deze cursus kan je snel liedjes spelen.
drumles
 • Drumles
 • Leer snel drummen. Ritmes, noten lezen, meespelen met muziek en fills en solo's!
zangles
 • Zangles
 • Leer in korte tijd goed zingen. Zuiver zingen, stemoefeningen, zangtechniek en vrolijke songs!
basgitaar
 • Basgitaarles
 • De basgitaar is onmisbaar en de basis van elke band. Leer bass spelen in een korte tijd!

Muziekschool Zeeland

Op zoek naar de beste muziekschool in Zeeland voor volwassenen? Wil jij saxofoon of cello echt goed leren spelen? Wil je weer wat doen met jouw elektrische viool? Zoek je tips voor niet al te dure muzieklessen in Zeeland voor jou of je kind? Hier tref je een ruim aanbod met muziekscholen en leraren in en rondom deze plaats. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide muziekschool, muziekles op lokatie, het theater of een videocursus online. Onderstaand vergaar jij belangrijke info als specifieke info over instrumenten, kosten, instituten, muziekgroepen, en nog veel meer.

Instrument Proefperiode Review Informatie
gitaar Gitaar 14 dagen Bekijken
piano Piano / keyboard 14 dagen Bekijken
drums Drums 14 dagen Bekijken
zang Zang 14 dagen Bekijken
basgitaar Basgitaar 14 dagen Bekijken
nha-muziek-thuisstudie Divers 15 dagen Bekijken
 • Zeeland wordt gekenmerkt door flink wat muzikaliteit voor zowel volwassenen als kinderen.
 • Leren muzikaal samenspelen is plezierig maar kost ook veel tijd.
 • Allerlei popscholen, docenten en verenigingen maken dit een stuk eenvoudiger.
 • Zelf muziek maken verhoogt de activiteit in hersengebieden bij kinderen.
 • Zo draagt het bij aan de creatieve, motorische, sociale, intellectuele, cognitieve, emotionele ontwikkelingen.

Goedkope muzieklessen in Zeeland

Een instrument spelen is vrij kostbaar. Helemaal als je het vergelijkt met andere hobby’s als hockey. Denk aan zo’n €60 (maandelijks), met daarbij recht op 4 lessen van 30 minuten. Daarnaast heb je te maken met het aanschaffen van een gitaar, piano of ander instrument. Om te besparen kan je het volgende doen: neem les in grotere groepen, kijk of je een jonge docent kunt vinden, ga de prijzen vergelijken bestel een online videocursus, en zoek naar een gebruikt instrument.

Hoe kan ik muziekles volgen?
Direct starten met leren spelen? Bijvoorbeeld op keyboardles? Dan kan je dit op verschillende manieren doen. Iedere mogelijkheid heeft een aantal voordelen en nadelen en bepaalde kosten. In het stukje hieronder vergelijk je de diverse keuzemogelijkheden.

1. Muziekschool, vanaf €22 (in groepen)
De lessen worden vaak in groepen uitgevoerd (strippenkaart). In veel gevallen wordt dit gegeven door een vakbekwame muzikant. Het fraaie daarvan is de kennis van de docenten en het samenspelen. Minpunt zijn de kosten. Ook heb je te maken met vaste tijdstippen.

2. Privélessen aan huis, vanaf €31 (incl. reiskosten)
Privé les realiseert dat je een-op-een begeleiding krijgt. Jouw professionele muziekdocent in Zeeland biedt tips en tricks speciaal voor jou waardoor jij razendsnel ontwikkelt. Meestal is dit wel een vrij kostbare optie. Ook werk je niet toe aan iets als een voorspeelavond.

3. Online muziekles, vanaf €145 per cursus
Wil je daadwerkelijk goedkope muzieklessen in Zeeland? Via een studie aan huis leer je spelen op basis van duidelijke (theoretische) uitleg en video’s. Relatief snel heb je de basis onder de knie en speel je liedjes. Denk bijvoorbeeld aan On The Border van Al Stewart. Het is een prima alternatief. Het is relatief heel voordelig, je kan er overal en altijd mee aan de slag en je kiest zelf hoe vaak je oefent. Nadeel is minder begeleiding en dat er beperkte toetsing en examen opties zijn.

Bekijk ook alle muziekscholen in Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen.

Hulp bij het kiezen van een instrument

Je vindt muziek leuk, en wil hier iets mee doen. Echter, hoe kies ik welk instrument voor mij is weggelegd? Kies je voor viool of toch een engelse hoorn? Dit is afhankelijk van diverse variabelen. Onze leraren ondersteunen jou daarbij:

 • Muzikale opvoeding: welke muziek luister je zelf het liefste? Denk hierbij aan Soul, Rock, Klassiek, Jazz, Folk, Hiphop en/of Latin, Gospel, Pop, Volksmuziek, R&B, Reggae.
 • Karakter instrument: gaat je voorkeur uit naar een blaas-, snaar-, slag-, of toetsinstrument?
 • Max. prijs: heb je een max. budget in je hoofd? Een basis djembe is financieel veel interessanter dan een bariton.
 • Denk vooruit: Neem je het instrument veel mee naar vereniging of kerk? Een djembe of cajon neem jij makkelijk mee, een vibrafoon is veel ingewikkelder.
 • Toekomstperspectief: gitaar of keyboard is snel te leren. Binnen no-time speel je iets als Ed Sheeran – Shape of You. Bij een harp ligt dit natuurlijk anders.

Tip van de muziekdocent: probeer een gratis proefles te regelen. Gebruik deze om te bekijken of de docent en/of een instrument als een elektrische gitaar rijmt met jouw gewenste uitdaging. In het volgende stukje bekijken we het meest interessante muziekonderwijs in Zeeland.